TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT KINEZIOLÓGIA

A természetgyógyász kineziológus egészségügyi és természetgyógyászati alapvizsgával, és kineziológus szakvizsgával rendelkező szakember. Ma Magyarországon a kineziológiának több ágazata elfogadott, klinikánk szakembere a Three in One Concept /One brain/ módszerét használja a konzultációk során.
A kineziológia egy alternatív, preventív készség- és képességfejlesztő , holisztikus egészségfejlesztő rendszer. A hagyományos távol-keleti gyógyászatra épül, de tartalmaz pedagógiai és pszichológiai elemeket is. A kezelés célja a stresszoldás: a múltban és a jelenben elszenvedett stresszek negatív nyomainak semlegesítése, az energetikai blokkok oldása, ezzel beindítva a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

IDŐPONTFOGLALÁS

Milyen esetben ajánlott kineziológus szakembert felkeresni?

A kineziológiai kezelések az alábbi problémákban tudnak segítséget nyújtani:

 • Betegségekhez kapcsolódó érzelmi problémák feltárása és oldása
 • Félelmek oldása (pl: állatoktól, emberektől, műtéttől, betegségtől stb.),
 • Pszichoszomatikus betegségek kiindító stresszeinek oldása, pl. fejfájás, gyomorfájás, emésztőrendszeri problémák, szexuális problémák, feszültségből adódó magas vérnyomás, alvásproblémák, allergiák
 • Gyermekeknél: óvodai problémák, iskolai leterheltségből adódó testi tünetek kezelése (pl.: fej, gyomorfájás), tanulási problémák, figyelem zavar.
 • Tanulási nehézségek: írás, olvasás, számolás, megértés problémák, memória javítása
 • Magatartási zavarok, energia hiányos állapotok korrekciója
 • Önbizalom, önértékelési problémák
 • Leterheltségnél, vagy olyan munka végzésénél, ahol nagy feszültségnek van kitéve.  
 • Stresszevés, túlsúly mentális okainak korrekciója. Kineziológusunk dietetikus végzettséggel is rendelkezik így életmódváltás kérdésében kérhető komplex életmódváltó csomag, ami a kineziológiai oldások mellett táplálkozási tanácsadást is tartalmaz. 
Elérhető szolgáltatások a kineziológia szakrendelésen
 • Kineziológiai kezelés felnőtteknek
 • Kineziológiai kezelés gyerekeknek
Mi történik a kineziológia kezelésen

Izomtesztek segítségével felmérhető, hogy a test energiarendszerében, hol és milyen jellegű energetikai elakadások találhatók. A korrekciós gyakorlatok kiválasztása után e blokkok oldódnak és a test öngyógyító folyamatai beindulnak.

A folyamat része lehet vizualizációs technikák, könnyed mozgásos gyakorlatok, virág esszenciák, enyhe érintésekkel végzett korrekciók alkalmazása. Mindig izomteszteléssel állapítjuk meg, hogy adott esetben mire van szükség.

A kineziológia bármely életkorban használható. 6 éves kor alatti gyerekeknél elsősorban az édesanyán keresztül hatunk a gyermekre. Ha gyermek kineziológiára jelentkezik az első konzultációra csak a szülőnek szükséges megjelennie.

Hány alkalom szükséges egy probléma megoldására?

Mivel minden eset egyéni, ez személyenként és helyzetenként változik. Függ attól is az adott probléma mióta áll fent. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb esetben a kineziológia kezelés 3-5 alkalom egy ügyre. A kezelések között szükségesek lehetnek otthoni gyakorlatok az eredmények tartóssá tételéhez. Ezt mindig közösen választjuk ki mik azok amik szükségesek és megvalósíthatóak, beilleszthetőek a mindennapokba.

Mennyi időt vesz igénybe? Egy kineziológiai kezelés általában 60-90 perc.

Szakemberünk:

Kiss-Dalmadi Mariann – természetgyógyász kineziológus, dietetikus

Bővebb információkért, időpont-egyeztetésért  forduljon hozzánk bizalommal!

E-mail címünk: info@szofiaklinika.hu

Telefonszámunk: 06 20 567 8200

Scroll to Top
Scroll to Top