MAGZATGENETIKAI ÉS TERHESSÉGI SZŰRŐVIZSGÁLATOK

MAGZATGENETIKAI SZŰRŐVIZSGÁLATOK

A magyar genetikus, Prof. Dr. Czeizel Endre nevét viselő, Czeizel Intézet és a Szófia Magánklinika között létrejött együttműködésnek köszönhetően már intézményünkben is elérhetővé vált a magzati non-invazív genetikai vizsgált több típusa, valamint a szülők genetikai hordozósági szűrése is.
PrenaGenetics®
Új, kockázatmentes módszer, a magzati kromoszóma-rendellenességek kimutatására. A PrenaGenetics® közel százszázalékos pontossággal ad információt a leggyakoribb kromoszóma-rendellenességek előfordulásán túl a magzat teljes genetikai állományára vonatkozóan. A genetikai vizsgálat a 9. és a 20. terhességi hét között végezhető el non-invazív, egyszerű anyai vérvétellel, mely a méhlepényből az anyai vérbe jutó szabad magzati DNS-t vizsgálja.

PrenaGenetics® Alap: 99.000 Ft

Eredményt ad:

  • Down-kór (21-es kromoszóma számbeli többlete)
  • Magzat neme (igény szerint)
PrenaGenetics® Optimum: 199.000 Ft

Eredményt ad:

  • Down-kór (21-es kromoszóma számbeli többlete)
  • Edwards-kór (18-as kromoszóma számbeli többlete)
  • Patau-kór (13-as kromoszóma számbeli többlete)
  • Nemi (X és Y) kromoszómák számbeli rendellenességei
  • Magzat neme (igény szerint)
PrenaGenetics® Plus: 229.000 Ft

Eredményt ad:

  • A magzat teljes kromoszóma állományára, vagyis az összes autoszomális és nemi kromoszóma számbeli rendellenességeire, illetve azokban előforduló esetleges duplikációkra vagy deléciókra, 7 Mb részletességig.
  • Magzat neme (igény szerint)
PrenaGenetics® ORIGIN: 395.000 Ft

A PrenaGenetics® Plus és az ORIGIN hordozóság szűrés együttes vizsgálata
Eredményt ad: A magzat teljes kromoszóma állományának vizsgálatára, valamint a szülők által hordozott és a magzat számára örökíthető genetikai betegségek előfordulására.

PrenaGenetics® MONOGEN: 395.000 Ft

A PrenaGenetics® Plus és a MONOGEN vizsgálat együttes vizsgálata
Eredményt ad:A magzat teljes kromoszóma állományának vizsgálatára, valamint a magzatban újonnan előforduló, egészséget károsító génhibák kimutatására.

PrenaGenetics® TOTAL: 595.000 Ft

A PrenaGenetics® TOTAL, az ORIGIN hordozóság szűrés és a MONOGEN vizsgálat együttes vizsgálata.

SMA hordozósági szűrés: 45.000 Ft

A spinális izomtrófia genetikai szűrővizsgálata

SMA hordozósági szűrés bármely PrenaGenetics® teszt mellé kiegészítő vizsgálatként : 25.000 Ft

A spinális izomtrófia genetikai szűrővizsgálata

Cisztás fibrózis hordozósági szűrés: 45.000 Ft

A cisztás fibrózis genetikai szűrővizsgálata

Cisztás fibrózis hordozósági szűrés bármely PrenaGenetics® teszt mellé kiegészítő vizsgálatként: 29.000 Ft

A cisztás fibrózis genetikai szűrővizsgálata

ORIGIN hordozóság szűrés: 215.000 Ft párok részére

A kromoszómák számbeli és szerkezeti rendellenességeinek kimutatásán túl – ami a PrenaTest® feladata, a módszer alkalmazásának újabb lehetősége, a génhibákra visszavezethető rendellenességek azonosítása. A monogénes genetikai rendellenességek megjelenése sokszor szülői eredetre vezethető vissza. Ennek jól értelmezhető, szakmailag elfogadott vizsgálati módszere a hordozóság szűrés.
A családot tervező, illetve a gyermeket váró pár mindkét tagjánál elvégzett ORIGIN vizsgálat olyan recesszív öröklődésű génhibákat vizsgál, amelyek a vizsgált személyben nem okoznak betegséget, de ha mindkét szülőnél ugyan annál a génnél találunk eltérést, gyermekükben az adott génhibára visszavezethető betegség kialakulásának kockázata jelentős (25%).

ORIGIN Prémium szűrés: 275.000 Ft párok részére

Az ORIGIN Prémium több mint 300 genetikai eltérést vizsgál, melyekre visszavezethető rendellenességek összességében, minden 100. terhességben egyszer fordulnak elő, a gyermeket várók életkorától függetlenül. Gyermeket váró pároknak a ORIGIN Prémium vizsgálatot a PrenaTest® vizsgálat vagy az első trimeszteri kombinált szűrés elvégzése mellett ajánljuk.

MAGZATI SZŰRŐVIZSGÁLATOK

Kombinált teszt: 42.000 Ft – ultrahang vizsgálattal

Kombinált-teszt a Down-kór kiszűrésének a várandósság első trimeszterében végezhető módszere. A várandósság 11. hetétől a 14. hetéig – optimálisan a 12. héten, az anyai vérben és ultrahanggal vizsgálandó jelzők kerülnek számbavételre. A vérben mérhető biokémiai jelző (marker) értékével – az anyai életkorból kiindulóan – átlagosan 95%-os biztonsággal szűrhetjük ki a Down-kórral érintett magzatokat. A kombinált teszthez szükséges ultrahang vizsgálatot kiváló, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakorvosunk végzi, a GE Volusion S8 szülészet-nőgyógyászati specifikációjú, felső kategóriás, modern ultrahang gépen.

Kombinált teszthez csak és kizárólag klinikánkon történt ultrahang vizsgálat eredményét használjuk, más orvostól hozott ultrahang felvételt nem áll módunkban elfogadni!

Quartett-teszt: 28.000 Ft

A Quartett-teszt a Down-kór kiszűrésének leghatékonyabb módszere a várandósság 15-20. hetében. A Teszt, a második trimeszterben (optimálisan a 15. vagy a 16. héten), az anyai vérben négy jelzőt vizsgálva, határozza meg a rendellenesség előfordulásának kockázatát.

Terhességi toxémia szűrés: 16.000 Ft

A terhességi toxémia – orvosi nevén pre-eclampsia, korábban gyakran terhességi mérgezésként is emlegették – a terhesség második felében előforduló szövődmény, amely magas vérnyomás és fehérjevizelés együttes jelentkezése alapján ismerhető fel. A terhességi toxémia kedvezőtlenül befolyásolja a magzat fejlődését, a méhen belüli súlynövekedés elmaradását eredményezheti, ezért fontos a szűrés elvégzése.
Forrás: www.czeizelintezet.hu

Bővebb információkért, időpont-egyeztetésért  forduljon hozzánk bizalommal!

E-mail címünk: info@szofiaklinika.hu

Telefonszámunk: 06 20 567 8200

Scroll to Top
Scroll to Top